Miere cumpărată direct de la apicultor sau din magazine? Ești liber să alegi ce crezi ca este benefic pentru sănătatea ta (VIDEO)

17.08.2015 20:36

 

Am hotărât să prezint prin acest articol un filmuleț care cred eu că vă va ajuta în luarea unei decizii de a alege de unde anume este bine să cumpărați un borcan cu miere pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Pentru cei ce consumă miere în mod regulat de mai mult timp, probabil acest articol nu este ceva nou, dar mă adresez în mod special proaspeților consumatori al acestui minunat aliment. Am observat că la noi în România a început să se consume din ce în ce mai multă miere pe cap de locuitor de ceva vreme, un lucru îmbucurător ținând cont de faptul că a inceput și românul nostru să se mai gandească la sănătate, dar nici pe departe nu ne putem compara cu nemții la consumul de miere pe cap de locuitor deocamdată. Dar oare românul nostru este bine informat despre ce anume consumă? Miere sau înlocuitor de miere?! Probabil ați citit multe articole despre beneficiile consumului de miere asupra organismului nostru și bine ați hotărât cand ați luat decizia să consumați și dumneavoastră acest aliment. Dar sunteți sigur că ceea ce consumați este miere?! Sunt mai multe metode de a testa dacă ceea ce ați cumpărat este miere sau nu, dar cea mai sigură metodă este testul făcut într-un laborator specializat, lucru pe care ar fi absurd să îl faceți după ce achiziționați câte un borcan. Puteți căuta pe internet metode diverse pentru a depista ce ați cumpărat, miere naturală sau înlocuitor de miere. În general aceste metode nu dau greș, dar dacă depistați că ceea ce ați cumpărat nu este de fapt miere, este cam târziu pentru că deja ați achitat acel produs. Pentru a elimina dubiul în proporție de 98% (acest procent este strict opinia mea) că ați cumpărat un înlocuitor de miere, vă sfătuiesc să vizionați filmulețul de mai jos și să conștientizați că miere găsiți DOAR în stupina unui apicultor. În magazinele din România nu există acest aliment, din păcate. 

   Am precizat acel procent de 98% pentru că, tot din păcate, unii "apicultori" din dorința de a își rotunji veniturile măsluiesc acest aliment produs cu atăta munca de către albine. Puteți distribui acest articol mai departe după vizionarea filmulețului, dacă îl considerați educativ. Mulțumesc pentru timpul acordat citirii acestui articol și vizionării filmulețului.

  VIDEO ARTICOL (sursa YouTube)

Înapoi